Curatrix´s Artemis

Nellan A-pentueesta meille itsellemme jäi narttupentu Mona, rek.nimi Curatrix's Artemis.

Mona:
synt. 23.5.2014
lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät terveet
(1 kpl 2 mm:n pituinen ohuenohut karvahaituva oikean silmäluomen alareunassa, ei kasva silmää kohti, eikä tarvitse poistattaa.) 

Näyttelytulos: AVO EH


Taustaa Monan nimestä:
A-pentue nimettiin A-alkuisten kreikkalaisten vanhojen tarujumalien/jumalattarien mukaan.
Artemis on kreikkalaisessa mytologiassa metsästyksen jumalatar.
Artemis edisti kasvullisuutta ja varttuvaa elämää, oli öisen taivaan ja kuun jumalatar.

Monan luonteesta ja olemuksesta:
Mona on luonteeltaan rauhallinen, tasaisen itsevarma ja ystävällinen narttu. Se ei hätkähdä ukkosia eikä ole ilotulitteista moksiskaan. Mona on myös helläluonteinen, leikkisä ja erittäin tottelevainen.
Monalla on voimakasrakenteinen runko, olematta silti raskas. Se on voimakas kuin karhunpentu, ja varsinainen "Rymy-eetu" joka ei ole pikku kolhuista moksiskaan. 
Sillä on upea paksu ja karhea turkki, runsas alusvilla, ja yleisväritykseltään se on hyvin tumma. Monalla on komea purenta, vahvat leuat ja voimakas puru, jolla se tekee selvää isommistakin luukimpaleista.
Luonteeltaan Mona on vahvaluontoinen johtajatyyppi, ja se pitää päättäväisesti huolen että saa mitä tahtoo - olipa sitten kysymys herkuista tai leluista. Se on belgien tapaan hyvin suojeleva ja vartioi emonsa kanssa pihapiiriä sekä perhettään herkeämättä.
Emoaan Nellaa Mona ei koskaan haasta, ja ne ovatkin toisilleen hyvin rakkaat ja erottamattomat, aina yhdessä.
Kaiken kaikkiaan olemme hyvin tyytyväisiä tämän nartun luonteeseen ja ulkonäköön. Luonteeltaan se sopii erinomaiseksi vilkkaan ja energisen emonsa kummaniksi, sekä rakastetuksi perheejäseneksi pieneen "laumaamme".

Kuvia Monasta: